Team Redan kijkt terug: deel 1 ‘Compete’

21 Oct

De geruchten kwamen al voorbij, er heeft iemand gelekt !!! 😉.  Team Redan stopt met wedstrijdzeilen op het huidige intensieve en hoge ORC2 verbondsbezem niveau.

NSR prijs r

De dame mag na 16 jaar genieten van een welverdiend stapje terug inclusief rolfok, leuvers op de main en wie weet zelfs een buiskap. Dit wil niet zeggen dat de Redan nooit meer meedoet aan een wedstrijd. Het motto is altijd geweest “compete with a smile” en dat wordt nu “smile with a competetive edge”. De ligplaats is omgezet van Scheveningen naar Muiderzand en daarvandaan zal er regelmatig een IJtoren, RNH, Almere Regatta etc. gevaren worden.

Waarom ?

Zeg het maar ? Het lijkt erop dat de chemie na lange tijd is uitgewerkt, niet in de ‘smile’ maar wel in de ‘compete’. Degene die ons gezien hebben afgelopen VUR Oktoberraces zullen beamen dat er geen terneergeslagen team in de rondte voer, integendeel de sfeer was top net als de boothandling. Alleen de resultaten zijn binnen 1 jaar afgezakt van geducht concurrent van onder andere de professionals Bach Yachting (goud WK ORCi 2016) en Lenco (zilver WK ORCi 2012) naar strijden voor een plekje in de rechterhelft van het rijtje.  Stapje terug dus, een mooi moment om terug te kijken naar de vele succesvolle en daarnaast gezellige regatta’s. Naast de prestaties op het water hebben we ook zeker ‘uitzonderlijk’ gepresteerd in de kroeg 😉 maar dat komt naar voren in de volgende blog de (S)mile.

Collage

 

One Team, one boat

De Redan is momenteel bijna 16 jaar oud en de gemiddelde tijd dat de huidige teamleden meevaren is 10 jaar: 160 manjaar ervaring dus. In die tijd hebben we veel mooie resultaten behaald. Hoogtepunten zijn het twee keer winnen van de North Sea Regatta met als klap op de vuurpijl het winnen van de NSR Supercup in 2016. Twee keer competitie winnaar verbondsbezem, Drie keer winnaar IJspegeltrophy, Goud, zilver en brons tijdens het NK en een 5e plaats tijdens het WK ORCi. ORC2 was al die tijd een top veld met zeer gewaardeerde sportieve en fanatieke tegenstanders. Niet zelden wordt de bemanning uitgewisseld bij tekorten en helpen we elkaar met tips en tricks. Doel is uiteindelijk dat iedereen beter wordt. Hieronder een overzicht van de resultaten die we op hebben kunnen vissen uit de archieven. Vier prachtige lijsten waar we als Team Redan trots op terug kijken.

De gouden lijst:

Gouden lijst

De zilveren lijst:

Zilveren lijst

De Bronstige lijst:

Bronzen lijst

ORCi Worlds:

ORCi worlds lijst

Dank en Respect:

Een wedstrijdzeiler weet wat het inhoud om deze resultatenlijst bij elkaar te varen. Enorm veel dagen inzet op het water (races, deliveries, training) en misschien nog wel meer tijd tussen de wedstrijden door (meetbrief, onderhoud, zeilkeuzes, handling uitdenken, teambinding, communicatie, media etc). Daarom heel veel dank aan het thuisfront, klinkt cliché maar tijdens de Team Redan tijd zijn 17 kinderen geboren en dat heeft normaal gesproken wel wat effect op het aantal geautoriseerde zeemijlen ;-). Verder onze partners Rake Rigging en Lancelin Ropes: toppers en toplijnen, geen lijnbreuk gehad sinds we Lancelin aan boord hebben. Ook On Deck was als partner voor de kleding (Imhoff) zeer gewaardeerd. En dan de belangrijkste: Stuurman, schipper en eigenaar Hein van Schaik. Zonder Hein was er sowieso geen Team Redan geweest en zonder zijn talent voor het sturen niet zo’n lijst met resultaten.

champagne

ps: ook alle volgers bedankt, doel was ook om wedstrijdzeilen in ORC meer zichtbaar te maken via blog en YouTube, aan het aantal reakties en herkenbaarheid lijkt dit gelukt te zijn.

Advertisement

One Response to “Team Redan kijkt terug: deel 1 ‘Compete’”

  1. Hans 21 October 2017 at 16:53 #

    Snif….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: