Team Redan upgrade 2014 :-) deel 1: “De Kern”

26 Apr

Team Redan is in “staat van voorbereiding” voor seizoen 2014. Daar staan mooie evenementen op de agenda: Ijtoren Race, Almere Regattta, NSR ONK., Ronde om Noord Holland, WK ORCi in Kiel, Zuiderzeeweek en Oktoberraces.

2014 is een speciaal seizoen waar we al 2 jaar over praten. De North Sea Regatta wordt Nederlands kampioenschap ORC waar IRC en ORC samen starten en dubbel scoren (groot veld dus) en natuurlijk het hoogtepunt: “WK ORCi in Kiel” met nu al meer dan 160 inschrijvingen uit 17 landen. We hebben dan ook bedacht dat dit jaar de uitrusting, aankleding en optimalisatie van ‘onze’ trouwe Dehler 39 bij voorkeur ‘iets’ uitgebreider moet worden gedaan. Om een tipje van de sluier op te lichten: “Dat is gelukt 🙂   🙂  🙂  .

Redan

 

Team Redan gaat varen met een (in onze ogen) volledig geoptimaliseerde zeil configuratie, met de best denkbare running rigging, geoptimaliseerd onderwaterschip, en in een nieuw ‘jasje’. Het kan dus medio 2014 niet meer aan de spullen liggen. Dit kost uiteraard veel energie en vooral ook veel geld, maar levert als het goed is nog meer fun en resultaten op 😉   Om dit allemaal mogelijk te maken hebben we samen met de eigenaar en het team een aantal sponsors/business partners bereid gevonden om ons te steunen. Waanzinnig goed nieuws en hierover meer in de volgende 2 posts.

Lancelin Rake Rigging Team Redan

In dit verhaal willen we beginnen met de Kern: De eigenaar en het team.

Hein van Schaik is de eigenaar en stuurman van de Redan. Hij is dus ook degene die het Team Redan feestje mogelijk maakt (door heeeel goed te sturen en heeeel veel te betalen). Ondanks dat Redan niet meer gebruikt wordt voor toeren heeft Hein in de aanloop van seizoen 2014 veel extra geinvesteerd in Redan (tijd en geld). Kortom nummer 1 van de kern, zonder Hein geen Redan. Hein geeft daarnaast ook veel ruimte aan het team. Tijdens de wedstrijden is hij stuurman als onderdeel van het team en vervult iedereen zijn eigen (gelijkwaardige) rol. Behalve als de veiligheid op het spel is, dan is Hein degene die de cals geeft. Daaruit is eigenijk Team Redan ontstaan, een club gecommiteerde vrienden die gemiddeld al meer dan 7 jaar in hetzelfde team vaart (14 man + 4 op de reservelijst waarvan er max 10 kunnen zeilen per race) .

CH

Team Redan: doordat we al zo lang en met veel plezier samenvaren zijn we uiteraard ook gecommiteerd aan het project 2014. Het team heeft een financieel bijdrage model ingevoerd in de vorm van contributie per crew member per wedstrijddag. De opbrengst is niet vergelijkbaar met de eigenaarsinvestering (en de sponsor bijdrage, maar daarover later meer ) maar levert toch een aardige stroppen/investeringspot op. De variabele wedstrijdkosten zoals inschrijfgeld en extra liggeld werden al collectief genomen. Verder wordt er uiteraard menig uurtje besteed aan schuren. Regelen, media etc 🙂

Dat was eigenlijjk de kern van dit verhaal: zonder eigenaar en team geen Team Redan, en zoals al aangegeven hebben we een aantal sponsors bereid gevonden om met ons samen te werken en (hopelijk 😉 ) onze feedback te waarderen. Hierover volgende keer meer.

IJSpegel overwinning

Redan ligt nu op het droge in Medemblik en er is de afgelopen 3 weken hard gewerkt aan de eerste optimalisaties. Er is een enorme hoeveelheid werk verzet door het hele team. In het bijzonder willen we bedanken: Rake Rigging: Michel en Pieter toplocatie en bedankt voor de supersupport; Hein: eigenaar en heeft in dit project ook weer bovengemiddeld veel uren gestoken en last but not least: Gijs: was er elke dag en heeft heeel veel werk verzet. TOPPERS !

Redan 2014

Volgende  week: IJtoren Race 2014   YiGHaaaagh !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: