Atoomcup en terugblik IJspegel: “Uitvluchten of Respect?”

5 Apr

Qua resultaten heeft de IJspegel en met name de Atoomcup voor Team Redan niet gebracht wat we verwachten. De wedstrijdzeilsport heeft zoveel variabelen die de uitlslag bepalen dat er altijd wel een excuus te bedenken is, windwak, verkeerde zeilkeuze, windshift, toenemende wind, afnemende wind, schade, andere boten in de weg, ratings etc etc etc.

Uitvluchten daar doen we liever niet aan bij Team Redan: als de resultaten tegenvallen dan moet het gewoon beter en sneller en het moet vooral ook leuk blijven Vandaar het thema van deze terugblik: RESPECT ! We hebben tijdens deze IJspegel veel meegemaakt en gezien dat respect oproept. Veel foto’s en een video’s in deze post.


Respect voor de wedstrijdorganisatie: Mooie wedstrijdbanen, duidelijke communicatie, goede beslissingen als het weer een keer te gek wordt, boeienboten/safety altijd weer paraat, mooie foto’s en video’s van de start, uitslagen na 30 minuten opde site, per direct antwoord op vragen en altijd weer een plezierige prijsuitreiking. TOPPERS

albatros

Respect voor de Ijspegelaars/concurrenten: Deze Ijspegelserie was het regelmatig ruig met veel wind en golven. De deelnemers zijn allemaal goede zeilers maar ook bij de minder geoefende teams gaat toch nog heel vaak die spi erop bij 25+ knts en 2 meter golven. Verder is de sfeer onderling top en wordt veel kennis onderling overgedragen tijdens de nabesprekingen op dinsdag avond. Elkaar beter maken !

Redan en Triple P

Respect voor Erik van Vuuren en de gastsprekers van de nabespreking: De inzichten die tijdens de nabespreking worden gegeven aan alle aanwezig teams op basis van videomateriaal werpt zeker zijn vruchten af (dat hebben we proefondervindelijk meegemaakt). Weer, Stroming, Trim, Tactiek, Starts alles komt aan de orde.

Erik van Vuuren

    foto: Erik van Vuuren in aktie tijdens trainingssessie

Respect voor Gerd-Jan Poortman: Team Redan heeft 2 races gevaren met Gerd-Jan aan boord als coach vlak voordat de Team Brunel deelname bekend werdt. Wat een topper, veel geleerd en we wensen Gerd-Jan heel veel succes tijdens de VOR 2014. Leuk detail is dat de mediaman van Team Brunel Feike Essink jaren op de Redan heeft meegevaren.

FacebookheaderRedan

       foto: IJspegel met Gerd-Jan aan boord Redan

Respect voor Klaas Wiersma: Klaas is professioneel fotograaf en ervaren wedstrijdzeiler, hij is dit jaar 2 keer zonder opdrachtgever naar de IJspegel gekomen om foto’s te schieten. De contacten waren snel hgemaakt en Klaas is tijdens de Atoomcup zondag meegevaren op de Redan. Dan denken wij lekker bezig te zijn met de media maar dit is echt een paar levels hoger (zie foto’s). En we hebben ook nog een hoop lol gehad, wordt vervolgt . . .

Klaas

        foto: (c) Klaaswiersma.nl

 
Respect voor Triple P: De nummer 1 in ORC1 van de IJspegel Trophy. Wat een toppers zijn dat en wat ziet de handling er mooi uit ! Terecht nummer 1 en bij deze nogmaals felicitaties van Team Redan. Is het WK ORCi niets voor jullie 😉

Respect voor zusterschip Griel: De nummer 2 in ORC2. Goed gevaren, zeer constante prestaties neergezet en daarmee dus voor de nummer 3 Team Redan ;-(. Veel kontakt ook buiten de wedstrijden en ook deelnemer aaan het WK ORCi in augustus.

Triple P en Griel

       foto: Triple P en Griel in aktie (c) Klaas Wiersma

Respect voor Team Redan: Tsja de prestaties waren niet volgens verwachting maar als je dan ziet hoe het team daarmee omgaat. Hoe die down binnen een rak omgaat naar een up en we de spirit vasthouden. Het is goed om ook eens niet te winnen. Dit houdt je scherp en creert focus op potentiele verbeteringen. En die 7 BFT levert ook wel leuke beelden op.

Afgelopen seizoen is intensief geweest en Redan staat nu bij Rake Rigging in Medemblik op de kant voor een zeer verdiende grote onderhouds / optimalisatie klus. Er zitten veel deelprojecten in de planning: optimalisatie rigging, nieuwe zeilen, optimalisatie handling, aanpassing zeilconfiguratie, optimalisatie onderwaterschip, zeil en shore kleding, team spirit, veiligheid, communicatie etc.

Z022-PB240085          foto: Frank de Bruin | IJspegel
Kortom we kijken terug met een goed gevoel en we kijken vooruit met veel vertrouwen want voor elke uitvlucht (waar we het niet over gehad hebben) hebben we een oplossing geidentificeerd.

Planning Team redan 2014: IJ-toren; Almere Regatta, North Sea Regatta (inshores); Ronde om Noord Holland; WK ORCi (Kiel); Zuiderzeeweek; Oktoberraces; IJspegel 2014 / 2015.

Bedankt allemaal en tot volgend jaar.

Redan

http://www.facebook.com/TeamRedanWK2014

 

One Response to “Atoomcup en terugblik IJspegel: “Uitvluchten of Respect?””

  1. info@ijspegeltrophy.nl 5 April 2014 at 12:27 #

    Dank voor het leuke overzicht. Jullie zijn een Top Team!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: