Vooruitblik IJspegel 24 november: de “Poortman Race”

21 Nov

Over 3 dagen is het alweer zover, dan wordt de tweede IJspegel van seizoen 2013/2014 gestart. Het belooft een bijzondere race dag te worden voor Team Redan om meerdere redenen. Aanstaande zondag is rockstar en meervoudig Volvo Ocean Race veteraan Gerd Jan Poortman aan boord van de Redan 🙂

Gerd Jan Poortman

Hij gaat ons helpen bij het optimaliseren van de ‘Redan chemie’ op weg naar seizoen 2014 met als hoogtepunt natuurlijk het WK ORCi in Kiel. Redan chemie is wat ons betreft Teamspirit, Boot configuratie, Tactics, Handling, Voorbereiding en Fun. Deze ondersteuning hebben we gewonnen als prijs tijdens de Almere Regatta 2013 en we kijken er erg naar uit. Dat zijn nog eens prijzen om te winnen !

Prijzen winnenAls tweede punt hebben we afgelopen woensdag tijdens de METS nieuwe vallen en een nieuwe achterstag persoonlijk mogen ontvangen van partners Nicolas Lancelin (Owner Lancelin Ropes) en Pieter Kok (Owner Rake Rigging). Deze lijnen zijn gemaakt van het gloednieuw ontwikkelde Dyneema SK99. Minder rek, sterker en lichter dan SK90. SK99 kan zelfs gebruikt worden voor verstaging ! Binnenkort meer info over onze nieuwe lijnen die we uitgebreid testen tijdens de IJspegel Trophy winterwedstrijden en seizoen 2014.

Lancelin Rake Rigging Team Redan     Nicolas Lancelin, Pieter Kok en Team Redan: overhandigen SK99 lijnen

Het belooft weer een prachtige en spannende zeildag te worden met 18 – 24 knts wind (4-6 BFT / NNO) en golven tussen de 1,5 en 2 meter. Surf’s UP Yighaaghh. Gelukkig is onze Spinnaker weer gerepareerd. Kijken hoe het gaat tegen de internationale toppers van de Tripple P, zusterschepen Griel en Rosetta (met Gerhard onze vorige tacticus aan boord) en de andere toppers die de Noordzee gaan trotseren aanstaande zondag.

Zijspegel 16

Zin in ! Thermo, GoreTex, Hete Koffie, Zeeziektepillen en de finish biertjes . . . . . wordt vervolgt !!!

Hieronder de film van afgelopen IJspegel met surfende Dehlers 🙂 en Scheurende Spinnakers 😦

Poortmansailing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: