Verslag WK ORCi 2014 sessie vanuit Noordzeeclub

27 Oct

Potentieel al rond de 8 Nederlandse deelnemers WK ORCi 2014 Kiel !!

Zaterdag 26 oktober is een delegatie van Team Redan afgereisd naar Scheveningen waar de Noordzeeclub een voorlichtingsbijeenkomst voor het WK ORCi had georganiseerd. Erik van Vuuren als hoofdspreker met zijn rijke ervaring op de ORCi Wk’s, ondersteund door de meetbrief specialisten van de Noordzeeclub.

Vanzelfsprekend zijn wij eerst nog even langs het Malieveld gegaan om namens Team Redan onze onvoorwaardelijke steun te betuigen aan de demonstratie “Zwarte Piet moet blijven” van Mandy Roos. Je kan je namelijk niet voorstellen waar het met de Zeilsport heen moet als je ook op het water, of op de steiger, geen zwarte pieten meer mag uitdelen.

Demonstratie-Malieveld-voorstanders-Zwarte-Piet-begonnen

Vervolgens naar de boot aangezien er voor zondag en maandag winden van ruim in de 30 knotsen,in vlagen tot 60 knotsen (11 BFT) op voorspeld worden.. Het grootzeil dus van de giek en benedendeks. De landvasten dubbel uitgevoerd. Stootwillen geïnspecteerd en terloops ook maar even kijken of onze mast “uit lijn” ligt met de buren. Gelukkig hebben we met Ron een hele aardige buurman voor deze winter. Hij woont op loopafstand en komt regelmatig op de stijger. Die wordt zeker uitgenodigd op de 2014 Champagneborrel bij de NSR !

IMAG0262

Nu over tot de orde van het WK 2014 !
Een prima bijeenkomst waar gelukkig zo vroeg voor het evenement als een heleboel Nederlandse ORC zeilers op af waren gekomen. John van der Starre van de Noordzeeclub onderstreepte nog eens het belang van samenwerking en Zusammenarbeit vanuit de goede ervaringen met de Commodores Cup. Vervolgens was de vloer voor Erik van Vuuren die natuurlijk als Vice-Champion 2012 (voor ons is hij nummer 1 !) zijn ervaring deelde.
– Hoe ga je zo’n campagne aan?
– Wat komt er allemaal bij kijken?
– Hoe breng je je team in optima stemming en commitment?
– Wat kost zoiets?
– Hoe zet je een planning op?
– Hoe creëer je goede omstandigheden om te presteren?
– Hoe zit het met ORCi meetbrief en waar moet je aan denken ?
– Is optimaliseren een noodzaak?

wk sessie

Het mag overkomen als een lijstje open deuren ( die trouwens wel aanwezig moeten zijn aan boord !), maar vaak is het zo dat de meest voor de hand liggende zaken over het hoofd worden gezien, of te laat onderkend! Dat wil je in Kiel niet de dag voor de aanvang van de wedstrijden meemaken en dan nog je meetbrief moeten vernieuwen! Het is fantastisch dat de Noordzeeclub en Erik dit allemaal delen en ook elk schip dat in de Nederlandse Armada wil aansluiten zal ondersteunen in de aanloop naar 2014!

Bij een rondvraag bleken er al minimaal 8 teams serieus bezig te zijn met deelname aan het WK ! Teams als Skarp, Ondeugd, S34, Schaap Shipcare, Addixion, Excellence Hodspur, Griel, Soulmate … en Team Redan!

Wij hopen dat er nog meer teams bijkomen. De trip naar Kiel is minder dan 250 mijl door het Kieler Kanaal. De ervaring om op zo’n evenement te varen is onvergetelijk en uitermate leerzaam zo weten wij zelf vanuit onze Redan deelname aan het WK 2010 in Flensburg! Het is een relatief kleine moeite om deel te nemen. Als je schip in orde is en je kan in Nederland NSR zeilen dan kan je ook naar Kiel. Let even op dat als je voor medio april inschrijft je slechts ca. 500 euro moet betalen. Na april gaat daar een verdubbelaar over heen. Met de boten die nu al de intentie hebben zal onderling contact en uitwisseling gaan plaatsvinden over van alles en nog wat. De Noordzeeclub en Technische Commissie zullen ook betrokken blijven en adviseren en helpen waar gewenst.

Team

Overleg eens met je team, bemanning en thuisfront nu het winter is ! Wij zijn er met de Redan al druk mee bezig in de aanloop en zien er reikhalzend naar uit !

Wunderbar ! Yiiighaaagh of Jodelohitiiiiiii !

Advertisements

One Response to “Verslag WK ORCi 2014 sessie vanuit Noordzeeclub”

  1. Hans Voorn 27 October 2013 at 14:38 #

    Zin in!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: