Almere Regatta 2013

3 Jun

Na een Woensdagavond Regatta die we 200m voor de finish afgebroken hebben met 0 knopen wind en ons ouwe De Vries grootzeil met een halve zeillat hebben we allemaal even de rust gepakt voor de Almere Regatta. Helaas waren er veel boten van de ORC-2 afwezig, terwijl het een mooi event is dat in twee jaar heel veel allure en zeil- en walplezier heeft weten op te bouwen! Hulde aan de organisatie !

alle foto’s: http://www.flickr.com/photos/teamredan/sets/72157633895768323

videoverslag (van hele ORC1,2 en 3): http://youtu.be/SrJ61_mwUZ0

’s ochtends vanaf 7.30 druppelt de crew binnen op de steiger. Koffie uit Nijkerk, Humor uit Rotterdam, opstappers uit het gooi. Partners die onze crew nog meegeven “wat zij fout doen” als rond 6 ’s ochtends de wekker gaat en zij na een knuffel zich nog even lekker twee slagen vast kunnen draaien in een dekbed. Wij… wij hebben een fantastisch weekeinde met een fantastische crew ! Almere Regatta is een mooi event omdat de formule 2 x 5 races in twee dagen bevat. Roll on & Roll off starts en nooit een saai moment ! Uniek event dus en prima om te werken aan het nivo en verbeteringen voor de rest van het seizoen! In de meeste andere weekend regatta’s draai je 5 tot 6 starts. Aanbeveler voor elk team ! Zoals gezegd de ORC-2 was te afwezig, maar wij waren zeker blij de Squiffy weer te zien en ook de mooie XP-33 Xposure die ontzettend hard en goed bezig met een mooie nieuwe boot en de prestaties.

ZZ954781_192169187606068_1382164898_n

                                                                       f oto: (c) Launch Control

Nu komt het moment dat we natuurlijk oeverloos kunnen gaan uitweiden en heel veel veren kunnen gaan steken. De NSR zat ons nog in het geheugen en na de NSR Inshores hebben we binnen het team veel uitgewisseld. Druk, Communicatie, Manoeuvres, Babylonische Spraakverwarringen tijdens “Rock & Roll” op de starlijn… verbazingwekkend hoe snel een en ander geabsorbeerd wordt en omgezet in positieve energie, inzet en verbetering. De hoogtes en de snelheden dit weekeinde waren een lust voor elke tacticus. Daar niks weggeven zodat er maximaal gewonnen kan worden. De starts alle 9 scherp, op no. 10 na waar de routine opzettelijk gewijzigd werd en we vakkundig en terecht door de Jeetje over de lijn gezet werden. De boeirondingen vooral beneden waar het voordek met de “voorgekkers” nu zelf aangeeft hoe scherp de drop van de Spi mag – 5 meter is niks meer J De kruisrakken waar de hele reling Headers en Lifts zoekt en windvelden. Een stuurman die “ganz los gegangen ist” en VMG’s boven de 6 uit zijn hoed tovert….  Kortom, alles klikte en ratelde en de stemming was opperbest !

ZZ969162_192169560939364_279402065_n

                           foto: (c) Launch control |  Reachrak via de Gate naar de Finish

De eerste dag dachten we met vier maal 1e en 1 keer 2e aan de steiger te komen. Mooie zaterdag 17-20+ knotsen, stabiele hoeken in de wind met een beetje draaiing. Niks om over te klagen als je ook vijf keer Line-Honors hebt en het op seconden aankomt. De ORC-2 durven wij te stellen wordt mega-scherp gevaren en even hard geduelleerd in de rakken en de bermuda driehoeken bij de marks ! Het bleek de volgende ochtend 5 x 1e te zijn aangezien er een foutje ingeslopen was bij de berekening van de gezeilde tijd. Dat deed de koffie uit Nijkerk nog beter smaken en zette al onze rekenaars op zondag direct aan het werk.

De zondag was zonnig met 15 knts wind met een plusje van 2 en een minnetje van 5. Medium dagje dus. Spannend om te kijken hoe het vandaag gaat tov onze voornaamste concurrenten. De Squiffy en de  X-posure.  Vier keer Line-Honors, 2 keer keer 1, 2 keer twee en een drie. Race 10 in ieder geval VET VALS GESTART (leermomentje) , en twee keer terug naar de lijn voordat we het goed hadden – toch nog behoorlijk aan kunnen sluiten met een paar mooie close duels als bonus.

Z2-6-2013 20-26-15

Een fantatstisch weekeinde! Een steile wending in onze curve omhoog! Een ontzettend goed georganiseerd evenement met veel gezelligheid op en om het water! Heerlijk gezeild met veel mooie duels op de lijn, in de rakken en bij de finish. Een team wat er vol voor gegaan is en het neergezet heeft.

Eigenlijk precies allemaal datgene waarom wedstrijdzeilen zo’n fantastisch mooie sport is! Compete with a (big) Smile !

Op naar de Lenco Regatta en beste ORC-2 zeilers, je moest eens weten wat je mist als je thuis in je dekbed blijft !

Z2-6-2013 20-40-36

             foto | Mastaap Joris collecteert de losgeschoten uphaul tijdens het spirak

Advertisements

One Response to “Almere Regatta 2013”

  1. Henk Kuiper 3 June 2013 at 10:59 #

    Mooi verhaal, met enige vormen van zelfbevlekking? Edoch, zegt het voort, zodat we volgend jaar een groter (ORC-) deelenemrsveld mogen verwelkomen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: