Team Redan: Inshore Races Hainan China

23 Mar

Het begon al goed op de heen reis. Prima maatschappij dat China Southern Airlines. Enorm veel beenruimte dus helemaal oke. Over de vlucht naar China niet veel bijzonders behalve dat er een usb aansluiting was. Voer voor de telefoontjes. Aangekomen in Beijing hadden we maarliefst vijf uur om over te stappen. Tijd genoeg zou je zeggen. Even de bagage opgepikt en ingecheckt. Tijd voor een welverdiend biertje. En nog een en nog een.

alle foto’s op flickr: http://www.flickr.com/photos/teamredan/sets/72157633039674251/

IMG_0009

Toen werd het tijd om weer in te checken voor de volgende vlucht. Waar we even geen rekening mee gehouden hadden was de Douane waar we weer doorheen moesten. Dat leverde enige extra vertraging op. Zo veel zelfs dat we onze vlucht miste naar Sanya. Hebben wij weer. Wat nu? Eerst de bagage oppikken. Na een uurtje hadden we dat gelukkig weer terug. Vervolgens omboeken. Dat was nog even spannend. De eerste vlucht ging de dag er na om negen uur. Was er plek? Wat zou het extra gaan kosten. Hier hadden we een gelukje. Omboeken heeft niets gekost. (ongelofelijk dat zo bij de KLM nooit gelukt). En jaaa er was plaats. Mooi dat was geregeld. Ook waren er ranzige hotelkamers waar we voor 1480 RMB zeg maar ongeveer € 36,00. Ik kan u verzekeren dat de biertjes meer gekost hebben. Ach ja gevalletje oorzaak / gevolg. De dag er na inchekken (nu ruim op tijd) even een hotdog naar binnen en twee koffie en we waren klaar voor de vlucht. Rij 60 is dus echt de laatste rij in een 777. Maar we waren aan boord,. Nogmaals Tnx to China Southern Airlines.

Aangekomen op vliegveld Sanya werden we hartelijk ontvangen door Cherry, onze hostess voor de komende tijd. Tijdens de rit naar de haven en het hotel werd het ons langzaam duidelijk dat dit niet zomaar een potje zeilen zal gaan worden. Werkelijk overal billboards en posters over de race. Een prima hotel mooie ruime kamers met alles wat je wilt. Alleen de massage chinees ontbrak maar daar konden we me leven J

Cherrie de Personal Assistent van Team Redan

ZZ22-3-2013 20-35-20

alvast oefenen voor de prijs uitreiking 😉

Spulletjes even gedumt en een loopje naar de boot. Ja conform het was een caravan. Joris en Gijs waren al eerder aangekomen en hadden de meeste zaken al in orde gemaakt. Elektronica geïnstalleerd en een groot probleem ondekt…. De radio doet het niet. Grrrr na een snelle check blijkt het frontje het probleem te zijn. Onze buurboot bood de oplossing. Die had namelijk wel een werkend frontje. Tsa en wat doe je dan….. switchen die hap. Ik kan u verzekeren de we nu een prima soundje aan boord hebben J Boot in orde dus tijd voor een biertje. Die smaken heerlijk bij een temperatuur van 30 graden. Een biertje en een briesje. Ondergaande zon gekker moet het niet worden.

De maag vroeg ondertussen ook om aandacht. Op naar een lokale toko. Martin Hingst wist nog wel een tentje. En inderdaad precies wat je verwacht van een Chinese toko. TL lampjes binnen. We besloten buiten te gaan zitten. Heerlijk lopen smullen van allerlei onbekende gerechten. Na het eten kwamen op de terug weg een gebouw tegen waar klimtouwen aan gemonteerd waren. Dat werd een minicompetitie. Wie was het eerst boven? Helaas was een van de touwen niet berekend op het gewicht van ons. Martin zijn touw brak boven af, gelukkig waren we al weer omlaag aan het klimmen. Martin maakte een flinke klap en bezeerde zijn dij. Gelukkig niets gebroken maar toch. De schrik zat er wel even in.

IMG_0011

Bij het hotel een taxi besteld en op naar het centrum. Aan de taxi chauffeur gevraagd om een leuke tent in Sanya. Nou die wist hij wel te vinden. En inderdaad een prima club. De chauffeur parkeerde midden op de stoep voor de hut en ging gezellig mee naar binnen. Hij nam meteen een nieuwe rol aan. Ober. Prima kerel! Een super gezellige nacht gehad. Tijd om de oogjes te sluiten. Morgen de eerste training sessie.

Dinsdag

Na een prima ontbijt de boot preparen voor de eerste vaart. We mochten niet voor twee uur uitvaren van de autoriteiten. Ja China is het land van regeltjes. Hehe eindelijk de zee op. Zeilen omhoog en scheuren met de bak. Nou ja scheuren…… in verhouding met de Redan is het huilen met de pet op. Als het mee zit tikken we af en toe de 5 knopen aan. Dat wordt dus tijdens de long distance races (2 keer 250 NM) zeker zo’n 40 uur op het water. Het proefvaartje was wel productief. We zijn de mast in gegaan om een ringetje om de Genny val weg te halen aan de top van de mast.

549903_438203176262654_1253577222_n

Woensdag

De eerste wedstrijd! Nog wel een pretwedstrijd, die dus niet telt voor de eindscore en met een Chinese sponsor aan boord. Mr Mong. Een of andere hotshot. Maar hij genoot zienderogen. Zelfs enkele danspasjes gezien op de welbekende Redan muziek. De wedstrijden gingen niet best. De eerste wedstrijd hadden we niet de snelheid en hoogte. Neem daar de nodige fuck ups bij en je bent zomaar vierde. De tweede wedstrijd lagen we er beter bij. Maar toch blijkt dat andere booten sneller lopen. Tijd om de trim om te gooien. De valspanningen werden minder gemaakt. En dat hielp. Aan het einde van de race hadden we de hoogte en snelheid in orde. Resultaat derde.

De laatste race ging afgezien van de start prima de boot speed was oke en een redelijk close finish.. Derde wederom. Dag klassement dus derde. Snel naar de haven. Het is namelijk erg warm en we hadden wel trek in een biertje.

ZZ22-3-2013 13-42-43

ZZ22-3-2013 13-39-27

Samenvattend: het bevalt errug goed hier, veel ceremonies, perfect zeilweer, prachtige omgeving en leuke mensen. We bouwen er weer een mooi feestje van (zelfs voor elkaar gekregen om ‘lief klein konijntje (vanaf nu het NL volkslied 😉  ) knalhard tijdens ene ceremonie over de speakers te krijgen. Morgen nog een dag inshore en dan meteen door naar de Offshore.

Naschrift: Team Redan is tijdens de inshore 3e geworden overall in IRC1B.  Het is een echt gekkenhuis met de media, reporters interviews helicopters, cameraploeg aan boord etc. Communicatie ligt een beetje lastig met de Chinese censuur, maar ook daar komen we wel doorheen.

zzzIMG-20130323-WA0002

We horen net dat de Ijspegel waarschijnlijk gewoon doorgaat dus: Veel Succes vanuit een warm Hainan !

ZZZIMG_0022

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: