**Verslag 3e IJspegel 2012**

13 Nov

IJSPEGEL 3: Teambuilding fase…. Forming, storming, norming, performing

Tsja lieve kijkbuisvriendjes, daar waar de JIHAAAS en HOEIHOEIHOEI je soms om de oren vliegen, zijn er ook fasen in het teamleven van de Redan waar het wat minder gaat. Het is wat flauw om dan net te doen alsof het allemaal “gewoon” is, de blog is er om de Redan-momenten met jullie te delen, goed of slecht.

Dus hier het verslag:

Ging het gisteren slecht? Mwoah… Ging het gisteren goed? Ook mwoah…
Er waren goede en slechte momenten, maar met voor de tweede keer een 10e plek in de eerste en een vijfde plek in de tweede wedstrijd, kijken we niet echt met een tevreden gevoel terug. De eerste wedstrijd gingen we op tijd met 0 knopen/sec/min/uur over de lijn. Nadat we de boot echt keurig op de stroom ingeparkeerd hadden bij het startschip. Positief dat we weer met andere boten op de startlijn op de foto te zien zijn en niet, zoals de vorige keer, tussen de eerste en tweede groep in starten.

Nog behoorlijk wat golven, heerlijk weer, dat wel. Snelheid is goed, maar de handling gaat niet goed.
Of: niet goed genoeg. Zeker niet wat we “gewend” zijn. Veel positiewisselingen zorgen voor de nodige missers en verwarrende communicatielijnen. Deze lijnen hebben normaal gesproken de figuurlijke vorm van dikke Dyneema schoten, maar gisteren leek het meer op slappe waslijn van de Xenos.

foto: Leo Eggink|ijspegel

Spinaker een paar keer om de voorstag, waar komt dat opeens vandaan?  Ja, nu weten we het wel weer….  Dus leer je er weer van, tuurlijk. Taxation en Triple P een rak vooruit, Griel ook ver weg, samen met Rosetta. Even slikken als we achterin over de finish komen….. Zonder “gereefde” spi dit keer, dus dat is weer positief!

Tweede wedstrijd goede start, “vol” op de pin met in de opwinding dus een lichte touché , terecht opgemerkt door de Taxation. Er wordt goed, professioneel en op een hoog niveau gezeild, dus worden ook dit soort “foutjes” gewoon opgemerkt. Het water is wat vlakker geworden, de wind neemt zelfs weer toe, we zeilen weer hoge snelheden, maar het strafrondje kost ons de aansluiting bij de kopgroep. We houden de moed erin, proberen onszelf weer op te peppen, maar de spirit is een beetje weg vandaag. Dus worden we vijfde. Mwoah.

Wedstrijdzeilen is een TEAMSPORT. “Never change a winning team”, maar in ons geval is dat dus aan de orde. Door de positiewisselingen en veranderende rolverdeling gaan we opnieuw de fases van de teambuilding door. Forming, storming, norming, performing.
We waren aan het performen en nu moeten we eigenlijk weer opnieuw de teamfasen doorlopen.En eigenlijk alleen maar door “wat” wisselingen.

Maar….don’t count us out, baby. Die teamfasen hebben we allemaal al een keer doorlopen, dus we gaan zien hoe snel we weer op ons oude niveau zitten…. Volgende keer? De andere teams zijn nu aan het performen, dus we lopen eigenlijk gewoon weer voor. HAH!

Compete with a (s)mile. Behind dit keer. Triple, Rosetta, Taxation, Griel: gefeliciteerd! Super gezeild. Wedstrijdleidng bedankt voor wederom een fantastische dag. We kijken uit naar de volgende keer, we hebben wat goed te maken

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: