Lenco Regatta 2012: Video

25 Jun

Kort Verslag Lenco Regatta:

De Lenco Regatta werd dit jaar gevaren onder uitdagende omstandigheden in een groot veld.  De eerste dag hebben we een 2e, 4e en 1e plaats gevaren en stonden we 2e overal 3 punten achter de Lenco. Bijzonderheden waren dat we in race 2 twee keer gebroached zijn (waarbij Bas letterlijk onder water zat te wachten tot zijn zwemvest plofte). En dat we tijdens de laatste race na een aanvaring met de White Hawk het grootzeil scheurde (protest gewonnen) en . . de vang kapot ging. Niet op de lijnen (want met onze Lancelin vang lijn tillen we ongeveer de hele boot uit het water) maar op de aanhechting.


Diner en feestje werkelijk fantastisch

2e dag de lange baan. Verwachting : veel regen en toenemende wind (tot > 30knts). De 1e start was prima maar er waren veel boten te vroeg, dus general recall. 2e start liep niet zoals gepland, door de stevige regen had de stuurman (bril) bijna geen zicht waardoor eea in de communicatie mis liep. Uiteindelijk startten we aan de onvoordelige pin end maar wel met goede snelheid. In het aandewindse rak heeft Gerhard tijdens harde regen en wind gestuurd.

Als 5e om de bovenboei en inhaalrace op de J/109 ens. Wind nam toe tot > 25 knts en 0,5 bootslengte achter de Squiffy om de benedenboei. Knik in de schoot en we liepen in op de Lenco die ca 10 bootslengtes voor lag. Wind neemt toe tot > 30 knts. Squiffy besluit voor het aandewindse rak de genua 3 te wisselen voor de 4 en zakt weg. Wel ongeloofelijk hard gevaren tot nu toe.  Vervolgens is het aandewind naar de bovenboei waarna de spi er weer op mag (wind is afgezakt naar ca 25 knts). Helaas is de wedstrijd ingekort: reden aanhouden kans op buien.

Lenco finished ca 1,5 minutt voor ons en is daarmee de winnaar van deze wedstrijd en van de Lenco Overal. Redan wordt 2e en 2e overal.

Team Redan wnest Lenco HEEL VEEL SUCCES tijdens het WK in Helsinki. Die 1e plek is een inkoppertje natuurlijk na het meerdere keren verslaan van Team Redan  😉

     (c) Gijs Vlas  😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: