Vooruitblik NSR Offshores: + Tracker

14 May

Volg ons via de tracker:  http://yb.tl/vuurschepen2012

Dinsdag 15 mei om 19:00 start Team Redan het 1e deel van de NSR offshores: de Vuurschepenrace.  Dit is een 110 NM (2oo km) lange offshore van Scheveningen naar  Ipswitch. De verwachting is dat we deze afstand in 16 a 20 uur afleggen. We varen in de grootste klasse (ORC2), in ons veld starten 18 boten. De vooruitzichten zijn pittig:  Aan de wind, 5 a 6 BFT richting  NW dus golven (2 a 3 mtr), Regenkans 90% (12 mm) en koud 8’C.  

Redan Vuurschepenrace 2010 (resultaat: 1e plaats) (c) Hans Levendig

De concurrentie is erg divers en zeker in deze omstandigheden kan er van alles gebeuren.  Gaan de grote boten (Swan 55 Ellinor en Offshore veteranen Antares  Trintella 53)  hun gewicht en lengte verzilveren tijdens deze pittige omstandiigheden. Hoe gaan we presteren tegen  TeamvanVuuren op hun WK boot Lenco? Hoe zal het leven zijn op de 30 voeter ‘De Ondeugd’ en weten we zusterschip Griel achter ons te houden?

Team Redan is er in ieder geval helemaal klaar voor. We gaan met 9 ervaren zeilers van start, de boot is zo goed mogelijk voorbereid  (zelfs de ‘hike matjes’doen hun entree ). Navigatie voorbereiding met tactische software Seatrack is ongoing vanaf afgelopen vrijdag.

Media: Als het goed is komen we aanstaande woensdag aan en zal dezelfde avond de 1e film klaar zijn. Ook zijn we te volgen op de NSR tracker waarmee dus online onze positie tov de concurrenten te zien is.

Vrijdag start dan de North Sea Race van 180 NM terug naar Scheveningen, maar hierover later meer.

Team Redan tijdens de Offshores bestaat uit:

Hein van Schaik, Gerhard Elscot, Peter de Nijs,  Feike Essink, Hans van Renesse, Ivo vd Zanden, Gijs Vlas, Huub en  Sander Wiersma.

We hebben er zin in en wensen alle mede racers een veilige overtocht 🙂

Team Redan in aktie tijdens hun laatste race: De Van Uden Reco 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: