Vooruitblik Flevorace + borrel + Dyneema News

17 Aug

De Redan staat momenteel  op de kant in Medemblik voor een kleine reparatie en een laatste check door onze partner Rake Rigging. Vorige week is het onderwaterschip onderhanden genomen en morgen gaat de Redan weer te water en meteen op weg naar Lelystad voor de Flevo Race.

 Alle lijnen zijn nu vervangen door Dyneema lijnen van Lancelin in het kader van de Dyneema Experience. Een aantal van de geleverde lijnen zijn zelfs alweer geüpgrade. De grootzeilval, Genua schoten en Infucker lijnen zijn vervangen door nieuw ontwikkelde lijnen.

Deze lijnen zijn door Lancelin en Rake Rigging ontwikkeld op basis van feed back van Team Redan vanuit de Dyneema Experience. Tijdens de uitgebreide testperiode met vele in en ofshore races in wisselende condities kwam naar voren dat we behoefte hebben aan meer grip (dus een betere kwaliteit mantel) in combinatie met een niet al te stijve lijn (soepel / niet kinkable). Team Redan is het 1e test team dat deze lijnen gaat testen tijdens de Flevorace. De lijnen zien er in ieder geval zo sexy uit dat zelfs zeilers een natte droom krijgen in HPX ondergoed 😉  Voor Details over de aangepaste lijnen zie kader onderaan dit bericht. Ook gaan we de Genua schoten nu niet meer bevestigen met de moordlustige stalen J-locks maar met Dyneema Loops(zie foto), kijken hoe dat bevalt.

Flevorace:

Aanstaande vrijdag starten we de Flevorace / NK ORC  (http://www.flevorace.nl/?page_id=130). Mooi weer voorspeld zonnig met wind tussen de 8 en de 15 knts. Door vakanties en aanstaande bevallingen is het team een beetje uitgedund maar . . . We kijken er naar uit om weer een potje te zeilen tegen de inmiddels bekende teams. In de ORC2 hebben zich op het moment 16 boten ingeschreven en komen weer veel oude bekenden voor: Funx, Griel, Squiffy, S34, Osprey, JorisK, Hodspur, de duitse Lot Jonn (kennen we van het WK) enb natuurlijk de Rockstar’s op de Lenco. Team Captain en stuurman Erik vaart momenteel de Fastnet, de wind zakt er een “beetje”uit de komende 12 uur dus we zijn benieuwd of hij er vrijdag bij is?

Zaterdagavond avond zal hij er zeker zijn want dan is er een echte American “Flevo Borrel” op de Funx dus: neem een flesje/glazen / 6-pack mee en hoor van de 1e hand verhalen over het WK/Copa/Fastnet onder het genot van een hapje en een drankje !

Grote afwezige is de First30 van Harry Amsterdam, zijn de geruchten dan toch waar??? (zie ook foto’s in media sectie) enne Jan Bart met de J35 New Frontier (hij is echt te koop) !

Challenge nummer 4: Dyneema verkopen, werkt niet op papier of film lijkt ons, kom maar eens langs in Enkhuizen en “feel it yourselve: Dyneema Rocks and the Cover is the lead singer !”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: