Verslag NSR inshores dag 1

10 Jun

Vandaag 1e dag NSR inshores. Twee korte up/down wedstrijden gepland. Eerste start 0m 12:55. Iedereen was vroeg bij de Redan en het is gezellig in de “Stink Haven”. Helaas kunnen we niet zo vroeg weg als gepland (we wilden de tuning/benchmarking zetten voor deze condities) dus we lopen een rondje.

Gezellig in de regatta office, leeg bij het podium, indrukwekkend is de Swan kade (7 Swan’s 45, 42, 53). Het laserveld is confronterend en verhalen van vroeger gaan rond. “Vroeger op de Javelin . . . ). Loods3 heeft goeie koffie en tostie’s maar uiteindelijk om 11:00 naar buiten, goede samenwerking met Allard.

Het waait boven verwachting tussen de 9 en de 13 knts en er staat een zonnetje. Prachtig zeilweer.

We hebben de oude en de nieuwe Genua 2’s allebei gevaren en constateren gelukkig dat de nieuwe een stuk sneller (VMG & acceleratie) is. De oude kan met pensioen als delivery en trainings zeil snif. Ook worden 2 camera’s bevestigd (giek & kajuitingang) zie film begin volgende week. Enne wat is het weer heerlijk om op zee te varen ! Constante wind, beetje golfjes en . . stroom.

Er varen 31 boten in ORC2, een mooi veld dus.

Eerste start (2 rondjes, redelijk, de Xtream moet terug (OCS) maar wij zitten in de vuile wind, acceleratie, snelheid, hoogte onder de maat. Zodra het kan overstag en de ruimte opzoeken. Volgens planning naar de rechterkant van de baan. We weten ons aardig terug te vechten en schatten een 3e plaats in. Dan gaat het mis en worden we door een J (met assy) van een andere klasse (ORC3) weggebracht. Uiteindelijk een 6e plaats. 0,7 sec achter de Xtream(5) en 6 sec achter nummer 4. Tsja het is niet anders

Tweede start (2 rondjes) , na een uitstel en het verplaatsen van de baan agv een flinke shift. Eerst een general recall gevolgt door een black flag (bij te vroeg starten lig je er meteen uit bfd). Start wordt goed ingezet maar we komen toch in de problemen waardoor we geen snelheid hebben op het startmoment. Maar goed vervolgens klap naar rechts en dat blijkt totaal de verkeerde kant te zijn. We ronden als 7e boot de bovenboei en beginnen een “gelukte” inhaalrace. We worden 3e met een gecorrigeerde tijd van 0,0 seconden (jawel !) achter de nummer 2 Rosetta. IJ-toren 2010 hadden we hetzelfde met de Arcona 340 tijden’s de IJ-toren 

Na de finish als een gek terug naar de haven want er komt slecht weer aan. We zijn net op tijd binnen want de bui breekt los. Gezellig een biertje en een nootje in de kajuit terwijl we de film’s bekijken en de Geny 2 vouwen.

3 man blijven slapen op de boot, de rest naar huis (verslagjes maken 😉 ).

Conclusie:
– het gaat best goed maar kan beter
– de nieuwe Genua 2 hebben we aan de praat
– New Frontier = the boat to beat
– Quantum, Rosetta, Xtream are the boats to watch
– We hebben weer een hoop lol gehad

                                                           nog ca 8 races te gaan; totaal 31 deelnemers

CU tot morgen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: