Shake Down voor de Almere regatta

20 May

Omdat gebleken is tijdens de IJtoren regatta dat het  nieuwe voorzeil nog niet helemaal naar tevredenheid getrimd kon worden was er besloten om voor de Almere Regatta nog een trimsessie te plannen. Donderdagavond was het dus zo ver.

Videoverslag: klik onderstaande foto om video te starten

.

.

.

.

.

.

Met 5 man sterk voeren we de Redan het IJsselmeer op. Condities: echt schitterend, zonnig en 8 tot 11 knts TWS

De voorstag hadden wat losser gezet. 15 slagen om precies te zijn (ca 6 cm). Het effect was daar. De boot leek sneller op gang te komen. Dit hebben we over beiden boegen getest. Even iets te hoog varen de snelheid er uit laten lopen en vervolgens kijken hoe lang het duurt voordat we weer op snelheid lagen. Na wat kruizen de spi er op. Voor de wind de voorstag weer 15 slagen aangedraaid. Dezelfde procedure herhaalt. Het leek er op dat nu de Redan niet meer of heel mogelijk op snelheid gebracht kon worden. Nog wat posities van het lijoog geprobeerd maar niets bleek goed te helpen. Weer een voor de winds rak gevaren. De voorstag nu 7 slagen gegeven. Wederom de zelfde procedure gevolgd. Ook nu bemerkten we dat de Redan weer eerder op snelheid kwam maar ook nog eens de juiste hoeken bleef varen. Kortom een we konden de spi weer zetten en met een tevreden glimlach koers zetten richting haven. Zie filmpje

Op naar de Almere regatta. Op dit moment 10 boten in ORC2 en 7 in ORC1 (deze klassen zullen waarschijnlijk tegelijk starten) een mooi veld dus weer. We kunnen tijdens de Almere regatta kijken of de aanpassingen werken aangezien  de Lenco, Squiffy en First30 ook tijdens de Y-toren meededen.

De voorspelling voor zaterdag zijn is zeer licht weer (3 tot 7 knts) en voor zondag meer wind 12 tot 20 knts. Het beloven dus hele gevarieerde wedstrijden te worden waarbij het beste all-round team waarschijnlijk gaat winnen.

ps: het bittergarnituurtje na de sessie smaakte ook goed (en de 2e ook 😉   )

 

.

.

.

.

.

.

.

.

Eerste start zaterdag morgen!  zie ook: http://www.almereregatta.nl/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: