Y-Toren Verslag dag 2

11 May

Videoverslag: click op onderstaande foto.

 

Foto’s: in onze media sectie en veel meer op : http://iturl.nl/sn8D7

Geschreven Verslag:

 

De 2e dag van de Y-toren race lijkt nog mooier te worden dan de eerste. Meer wind, 25’C  en veel zon.

 Na de 1e dag staan we op een comfortabele 2e plaats Als we de aftrekwedstrijden alvast meerekenen liggen we 3 punten achter op de Lenco 4 punten voor op de Squiffy en de Ondeugd.  Het spel ligt dus nog helemaal open.  Het J-Lock / Ketchup incident heeft nog een vervelend staartje gekregen. Oscar heeft vannacht (na ziekenhuisbezoek) weer last gekregen van bloeden en heeft zich afgemeld voor  vandaag. 

Voor de start constateren we dat we met de Genua 3 gruwelijk hard en hoog lopen en dit terwijl de wind net aan is voor dit zeil (12 tot 15 knts)

 De 1e start gaat echt mis, we komen te vroeg en te hoog aan bij het startschip en worden (reglementair) door de Grand Slam tussen de inside marker en het startschip geduwd. Bij een aantal van onze concurrenten lijkt het wel feest aan boord (de feestvreugde zal gedurende deze wedstrijd geleidelijk afnemen 😉 )  Hierna volgt een opeenvolging van vervelende incidenten waardoor we dus pas na 1:54 de starlijn passeren. Zie het filmpje van de Griel: http://iturl.nl/snZWX.  We hebben ongelofelijk de pest in maar herstellen vrij snel geholpen door wat speeksel begeleide krachttermen.

Volledig gefocust starten we de achtervolging en wat ging het Hard, Hoog, Diep en . . . de goede kant op. In no time liepen we de 1 na de andere concurrent in en zaten we weer in de buurt van de Griel en de Funx.. Uiteindelijk finishen we na een sportief loefduel met de Funx als 3e boot (van de 14 !) 3 seconden voor de Funx. Ruim 1 minuut voor de Griel en op gecorrigeerde tijd slechts 5 seconden achter de Grand Slam. De toon was gezet, op naar de volgende start.

 De Ondeugd is tijdens deze race uitgevallen in verband met schade na een aanvaring, erg jammer want dit team blijkt een geducht concurrent.

 De 2e start wordt goed voorbereid en pakt goed uit. Er staat iets minder wind. Tijdens deze wedstrijd worden geen fouten gemaakt en knallen we vol achter de Lenco aan. We finishen weer als 3e boot en worden 2e op gecorrigeerde tijd 10 seconden achter de Lenco en pakken een minuut op de Grand Slam.

 De 3e start:  We weten ondertussen dat een 1e plaats er niet inzit en gaan de strijd aan met de Squiffy voor de 2e plaats (een erg gedreven, sportief en gezellig team btw). De start is een stuk minder, inschattingsfoutje in combinatie met een windshift zorgde dat we vanuit de 2e rij mochten starten ;(.   De Squiffy zat vrij lang voor of bij ons maar in het laatste spi-rak bliezen we ervandoor en klokten we hun op een achterstand van 50 seconden (2 seconde over op gecorrigeerde tijd). Op gecorrigeerde tijd zijn we 4e in deze race met een ongezonde achterstand van ruim 2 minuten op de Lenco. Het overall resultaat is een 2e plaats !

 Na de finish meteen naar Durgerdam om de bemanning af te zetten waarna Peter de Redan meteen doorvoer naar Muiderzand waarvandaan we over 2 weken de volgend race starten: de Almere Regatta.

 We hebben deze Y-Toren genoten van de goed georganiseerde wedstrijden en de sportieve strijd met de concurrenten. Leuk om te zien dat Social Media bijdraagt aan de voorpret, de nabespreking en de 

 Verbeterpunten zijn de starts en de aandewindse zeiltrim met onze nieuwe granieten voorstag bij weinig wind. Wat goed ging was de aandewindsesnelheid bij meer wind en de voordewindse snelheid. Ook de mentale teamspirit was weer top.

Via deze weg willen we Team van Vuuren graag feliciteren met het behaalde resultaat. Zo te zien is de Lenco weer “aardig” aan de praat.  Op naar de Almere Regatta !

foto’s (c) Steven | Onesails

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: