Vooruitblik IJspegelserie 2010 / 2011

12 Oct

De ijspegel is voor de Redan het podium om beter te worden. De stappen die we afgelopen jaren hebben gemaakt zijn dan ook voor een belangrijk deel aan de ijspegel toe te schrijven. De wedstrijden zijn perfect en verantwoord georganiseerd en de up and down wedstrijden geven je de beste info of je vooruit gaat.

Verder is de Scheveningse haven uitstekend beschermd tegen wind en zand. Met alle nieuwbouw en horeca heb je het gevoel dat je in Sant Tropez zit, een rijk gevoel. Ook de faciliteiten zijn erg goed: kleedruimtes, douches en een schitterende drinkgelegenheid. Wat verder opvalt is de temperatuur, die is over het algemeen prima ;). Afgelopen jaar 1 keer het ijs van het dek moeten spoelen met zeewater. De ijspegel verdient een groot wedstrijdveld simpelweg omdat alle wedstrijden op NSR niveau worden georganiseerd en daar wordt elke zeiler die serieus wedstrijden in Nederland wil gaan zeilen beter van.

Deze ijspegel willen we een stap maken om volgend jaar mee toe doen voor de topklasseringen. Dit jaar hebben we een aantal prachtige resultaten geboekt m.n. de 5de plek tijdens het WK zijn we enorm trots op. Om te zien of we de positieve flow op Nederlandse bodem kunnen vasthouden hebben we in onze groep met de Rebbons, Rosetta, Moshulu en de Xcentric ( in zijn eentje een BS van 26,3knp wouw) de perfecte benchmark te pakken. Het idee is om tot december lekker en hard te zeilen en verbetermogelijkheden te vinden. Deze gedurende de winterperiode door te voeren en de tweede helft te zien of ze werken.

Verder is de bezetting voor het gehele ijspegel seizoen en voor de wedstrijden van 2011 al weer nagenoeg rond. Een strijd voor vele skipper maar op de Redan hebben we het aardig voor elkaar. Wat een team, wat een commitment Zal wel iets te maken hebben met “compete with a (s)mile”.

Kortom Team Redan kijkt enorm uit naar de komende ijspegels ! Aanstaande zondag de eerste wedstrijden voor uitslagen foto’s zie http://www.ijspegel.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: