Yes, oooh yes. Give it to me !!

4 Sep

Het hele jaar geen spat wind in flensburg en kijk !!!!

Voor de niet zeilers onder ons: dit is windkracht 3 op de maandag en windkracht 4 tot 6 op dinsdag en woensdag. Laat 4 tot 6 nu net onze “sweet spot” zijn  :). 

Maar wat een gedoe verder zo’n wk. 20 Bavaria babes regelen, vervanger Anton Geesink, hotel Willem Alex etc. De pr gaat in ieder geval goed: http://noordzeeclub.nl/nieuws.php?itemid=460 &  http://t.co/vabkNyZ

Maar zonder gekheid: er was veel te regelen om het wk mogelijk te maken. Zware deliveries (zeeziekte, te veel wind, te weinig wind, waternivo in rivier te laag, elektronische problemen, sleutels vergeten, tot 02:00 diesel via cans naar de boot en de volgende morgen 06:00 vertrekken, delivery crew etappe 2, 2 dagen van te voren de vrijdag vrijnemen, niet passende onderdelen) etc. Maar goed, de delivery ligt op schema, verwachte aankomsttijd 03:00 zondagmorgen. De autodeliverers komen zondag tussen 16:00 en 19:00 aan met voor vele 100’en euro’s aan boodschappen, een vlot genua etc. Wat een commitment alles bij elkaar : 9 man van de vaste crew voor 1 ‘a 2 weken op pad, geen ingeleende krachten, een echte team happening.

Voor wat betref t de concurrentie: er zijn 34 deelnemers waarvan minimaal 5 gesponsorde olympisch talent inhurende conglomoraten. Hier zitten deelnemers bij die zeker 150 to 200 zeildagen per jaar maken. De poll op de blog geeft aan dat we tussen de 6 en de 8 zullen scoren: we zullen zien, veel is afhankelijk van de windsterkte.  Er is internet beschikbaar  in het “Redan House” gelegen aan de Baltische zee, dus we houden jullie op de hooge. Dinsdag zijn de eerste inshore wedstrijden. Woensdag een medium distance 8 uur, start 08:40, donderdag long distance 12 tot 14 uur , start 08:40 en vrijdag en zaterdag short distance races.  Het wordt hoe dan ook een groot feest, we houden jullie op de hoogte.

3 Responses to “Yes, oooh yes. Give it to me !!”

 1. Hans van Renesse 5 September 2010 at 13:16 #

  Hoi Team Redan, goed aangekomen lees ik, klasse. Leuk om alle belevenissen te lezen, wat een ervaringen. En daarmee extra balen dat ik er niet bij kan zijn deze keer. 😦 ‘kzal zeker de komende week volgen hoe het jullie vergaat, heel veel succes en plezier gewenst: “Compete with a smile” ! (Deze keer misschien wat extra nadruk op compete, die smile komt wel weer….)

  Groet, Hans

 2. Koen de Boo 6 September 2010 at 21:00 #

  Heren,

  Heel veel succes de komende dagen. Maak ze gek in Flensburg. Op de kant gaat dat zeker lukken, maar ik hoop dat er ook op het water mooi prestaties te zien zullen zijn.

  succes,

  Koen

 3. hein van schaik 8 September 2010 at 20:03 #

  Het was het windje wel de afgelopen dagen. Dindsdag de derde wedstijd afgelast wegens teveel wind. Woensdag in de long distance windkracht 7 met vlagen tot 40 knopen. (8 beaufort)
  Zaak de boel heel te houden. Redelijk geluktM als we schade als gebroken leuvers en schoten als normaal beschouwen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: