Woensdagavond wedstrijd 11 aug: Optimaal weer en resultaat

12 Aug

Woensdagavond 11 augustus. Terwijl de schipper hard aan het werk is in Geneve vaart de Redan deze woensdagavond met Gerhard als stuurman. We varen vanavond met 6 man (3 vaste teamleden en3 opstappers). Het zonnetje schijnt en er staat een zwak windje tussen de 6 en 9 knopen richting Zuid tot Zuidwest. Er zijn 8 deelnemers waaronder een Dehler 34 (Playmate) , J120 (Red Neck) en een J-105 die het ons nog behoorlijk moeilijk kunnen maken met dit lichte weer en een lang (gennaker vriendelijk) reach rak.

De Baan is Start – meetpaal (laveren)– Baloeran (lvoor de wind) – BSP(knik in de schoot) – Finish (Halve wind). De windrichting dicteert dat een start zo dicht mogelijk bij de zuid-pier favoriet is(sorry vissers). Na wat geplay met de Playmate hebben we een goede start. Het duurt echter een tijd voordat we de groove gevonden hebben. We hebben totaal geen druk en de snelheid is @$$@. De Playmate loopt ons hard voorbij en ook de J-105 komt snel dichterbij. Aan de opstappers die meevaren leggen we bedremmeld uit dat het normaal gesproken toch veel harder gaat (dit doet ie normaal nooit 😦 )

Na een overstag en een aantal trimaanpassingen is de Redan weer los en lopen we ineens een knoop harder. Bij de bovenboei liggen we weer naast de Playmate. Het blijkt dat de Spi aan de verkeerde kant is aangeslagen, maar na het omknopen en de (on)nodige strubbelingen (oops we missen toch wat wedstrijdritme). Gaat de Spi toch nog vrij snel omhoog. De Playmate rond de Baloeran als eerste, de 2 J’s liggen een 10 tal bootslengtes achter ons en met een knik in de schoot blazen we naar de bovenboei reageren goed op de stroming en ronden deze als eerste. Het blijkt voor ons geen spinnaker rak (60-80’ app) De boten achter ons hebben moeite met de stroming waardoor we in staat zijn om een behoorlijke voorsprong op te bouwen. De J-120 Red Neck komt werkelijk aanblazen onder Gennaker maar haalt ons niet meer in voor de finish. Na de finish trainen we nog een 20 minuten met de spi voordat we naar de boot weer in zijn vertrouwde box leggen (vlekkeloze manoeuvre van Gerhard)

 Resultaat: Line Honeurs en een eerste plaats overall. Het hapje en drankje smaakten daardoor extra goed in de vaste YSY stamkroeg en veel te laat (23:15) keert het team weer huiswaarts.

 Volgende week waarschijnlijk geen woensdagavond wedstrijd aangezien Hein en waarschijnlijk Gerhard niet aanwezig zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: