WK ORCi:The mystery SailStar arrived

8 Aug

De inschrijvingen voor het WK lopen gestaag binnen. Er staat op de site aangegeven dat nog tot aanstaande maandag ingeschreven kan worden zonder dat een penalty betaald moet worden.

ORC2 staat momenteel op 22 boten, zoals verwacht een aantal professionele teams om een bepaalde boot te promoten, Dehler 35 (winnaar kieler woche/ zie eerder geplaatst bericht), X-37 Hansen met meervoudig Olympisch kampioene Susanne Ward als schipper, Hanse 350R Lot Jon.  Als klap op de vuurpijl een Salona 37 uit Nederland genaamd Salona met als schipper Erik van Vuuren! De boot kennen we niet onder die naam maar navraag levert op dat het een Engelse Salona is met de (aangevulde) zeilgarderobe van de Sliante is. Salona 37 Sliante in aktie, de topcombinatie van boot en schipper gaan zeker een hoge positie opleveren.

 Inmiddels heeft wat speurwerk voor de inmiddels ingeschreven boten de meetbrieven opgeleverd welke door Gerhard keurig in ToT tabellen zijn verwerkt voor de kenmerkende 3 Triple number wind categorien. Ook zijn de uitslagen uit het verleden geanalyseerd om te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben.

De handicap van de Redan wordt nog verder bekeken maar de winst tot nu toe is al 2,5 seconden per mijl. Ter indicatie we hebben een aantal wedstrijden nagerekend met het volgende resultaat: IJtoren: 1ste in plaats van 2de;  RnH 1ste in plaats van 2de; Lenco 4de ipv 5de;  NSR 2de overall ipv 3de etc

In de ORC1 staan op dit moment 17 boten ingeschreven, ook hier wordt het dus een spannende strijd waarin we Daikin alle succes toewensen.

We gaan ervoor om de prestaties van de Nederlandse boten tijdens de cowes week te prolongeren (zie: http://www.clubracer.be/zeilforum/threads/1165-Cowes-week-2010-Benelux)

Wordt vervolgt we krijgen er in ieder geval steeds meer zin in.

Advertisement

One Response to “WK ORCi:The mystery SailStar arrived”

  1. Wolter Haverhals 8 August 2010 at 21:42 #

    Van Woensdagavond Competitie naar World Championship. Maybe a small step for mankind but a great step for Redan! Grote klasse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: