Schipper voordekt in Cyclades Race

14 Jul

In de Cyclades race 2010 van 3 t/m 10 juli voer Redan Schipper Hein van Schaik als voordekker mee op de Farside XL.

De haven van Tinos 1ste stop in de cycladen race 2010

Farside XL is de X412 van Martin en Renee Timmermans. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat Martin en Renee met een YSY team deze race varen. De overige YSY bemanningsleden zijn Peter, Huib en Steven.

De Cyclades race bestaat uit een 4-tal langeafstandswedstrijden (circa 70mijl) en ging in 2010 van Athene via Tinos, Amorgos en Sifnos weer terug naar Athene. Na een dag (en nacht) zeilen is er een rustdag op het bestemmingseiland. Dus behalve race ook strandvakantie en sightseeing.  Dit jaar stond er gedurende alle races een stevige noordelijke Meltemi wind (5-7 BFT). Griekenland zou Griekenland niet zijn als zelfs deze stevige wind op sommige plaatsen compleet kan wegvallen.

Het is inmiddels ook traditie dat de FarsideXL zich laat zien in de voorste gelederen en met prijzen naar huis gaat. Dit jaar werd FarsideXL overall 3de in haar klasse ORC-N en op het traject Tinos-Amorgos 1ste. Details zie  http://www.notk.gr/pdf/2010-Cyclades-Race-ORC_N-Overall.pdf   Wat Team Redan afgelopen jaren heeft geleerd: een goede start is het halve werk, geldt ook hier. Als Team Farside scherper kan starten heeft het de potentie voor nog meer 1ste plaatsen.

1ste prijs ORC-N traject Tinos - Amorgos

1ste prijs ORC-N traject Tinos - Amorgos

De prijsuitreikingen zijn een bijzondere belevenis. Op elk eiland komen alle deelnemers bij elkaar. De plaatselijke bevolking zorgt voor hapjes en drankjes en de burgemeester maar soms ook de lokale sportheld of miss reikt de prijzen uit. Bij deze prijsuitreiking wordt elk individueel bemanningslid met naam en toenaam genoemd. Alle deelnemende bemanningsleden krijgen bovendien een diploma voorzien van stempels, zegels en handtekeningen van de autoriteiten. Het Servische team dat op Amorgos 1ste werd in de toerklasse heeft hiervan een filmpje op youtube gezet:

Terwijl de Schipper genoot op de Cycladen heeft team Redan in IJmuiden niet onverdienstelijk de woensdagavond gevaren. 2de plaats met slechts 2 man vaste crew; Gerhard en Mark V en opstapper Margreet.

Advertisement

One Response to “Schipper voordekt in Cyclades Race”

  1. Oscar Sijtsma 17 July 2010 at 12:30 #

    leuk Hein hoop dat het positieve spin off heeft voor ons Redan team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: